Sezon ogrodowy w pełni, więc warto poznać sposoby na najpyszniejsze dania z rusztu. Przepis na kaszankę z grilla to obok tradycyjnej kiełbasy największy hit smakowy lata. Dowiedz się, jak przygotować to danie, żeby było jeszcze pyszniejsze!
Aby zrealizować pomysł na kaszankę z grilla, musisz najpierw kupić wszystkie niezbędne składniki. Należą do nich:
Kaszanka z cebulą z grilla to klasyk, który można urozmaicić np. dodatkiem sera, który sprawia, że jest ona jeszcze pyszniejsza. Kwestia doboru składników zależy od Twoich upodobań. Jeśli chcesz, możesz dorzucić do dania czosnek, świeże liście ziół, a nawet kawałki warzyw np. paprykę.
Jak przygotować kaszankę na grilla? Liczbę sztuk dopasuj do liczby osób, które będą jeść danie. Cebuli powinno być o połowę mniej. Oto przepis krok po kroku:
To prosty sposób na kaszankę z grilla, który zawsze się udaje. Trzeba tylko pilnować, aby ogień nie był zbyt intensywny i nie spalił potrawy. Najbezpieczniej umieścić wszystkie porcje na aluminiowej tacce, która ochrania przed nadmiernym ciepłem z rusztu.
Wiesz już, z czym kaszanka trafia na grilla, więc czas zastanowić się, jak ją zaserwować. Doskonale pasuje do niej świeże pieczywo. Można je lekko podpiec na grillu, aby było bardziej chrupiące. Smak kaszy świetnie łączy się z musztardą i ketchupem. Każdy jednak może wybrać sos, który najbardziej mu odpowiada. Kaszankę z grilla najlepiej przyrządzić, używając do tego swoich ulubionych przypraw, a nie tylko gotową mieszanką. Dobrze smakuje z solą, pieprzem i majerankiem, a także wędzoną papryką. Zwolennicy ostrości mogą dodać pokrojone drobno jalapeño lub papryczki pepperoni. Upieczona kaszanka dobrze komponuje się z sałatką ze świeżych warzyw z dodatkiem sera fety i sosem na bazie oliwy z oliwek. Dzięki takiemu połączeniu stanowi pełnowartościowy posiłek pełen witamin. W środku sezonu letniego można podać ją z soczystymi pomidorami malinowymi przekładanymi mozzarellą. Smacznego!
Śledzie w śmietanie to klasyczna potrawa kuchni polskiej, która często pojawia się na stołach podczas świąt Bożego Narodzenia, ale sprawdza się również jako codzienna przekąska czy przystawka. Sprawdź
Marynowane grzyby to jeden z najbardziej tradycyjnych i lubianych sposobów na zachowanie smaków jesieni w polskiej kuchni. Idealnie sprawdzają się jako przystawka, dodatek do mięs, element deski wędli
Placki dyniowe łączą w sobie esencję jesieni z tradycją polskiej kuchni. Te aromatyczne placuszki, przygotowywane na bazie dyni, nie tylko zachwycają smakiem, ale też dostarczają cennych wartości odży