Ciasto Kinder Country to idealna przekąska dla miłośników czekoladowo-mlecznych deserów. Smakiem i wyglądem nawiązuje do znanego batonika, ale zajmuje całą blaszkę i można go łatwo podzielić na kawałki dla wszystkich członków rodziny. Poznaj przepis na ciasto bez pieczenia Kinder Country!
Aby przygotować ten pyszny deser, potrzebujesz:
Jeśli chcesz zrobić ciasto Kinder Country fit, to możesz zamienić mleczną czekoladę na gorzką, a do posłodzenia skorzystać z erytrytolu. Warto użyć też herbatników lub innych ciastek bez cukru.
Ciasto Kinder Country – przepis na tortownicę o średnicy 23-25 cm. Oto instrukcja krok po kroku:
Przepis na ciasto Kinder Country bez pieczenia jest banalnie prosty. Gotowy deser da się łatwo ozdobić, aby podczas serwowania wyglądał jeszcze efektowniej. Świetnie sprawdzą się do tego świeże owoce np. truskawki, które kolorem wybiją się na tle biało-brązowego ciasta. Można też udekorować kawałek gotowym słodkim sosem o smaku słonego karmelu czy czekolady. Takie produkty występują również w wersji fit, więc sprawdzą się u osób dbających o linię. Aby nieco urozmaicić smak masy białej, warto dodać do niej garstkę wiórków kokosowych. Do dekoracji sprawdzą się również bita śmietana i kawałki orzechów. Można także ozdobić deser oryginalnymi batonikami o tej samej nazwie. Wystarczy pokroić je w kostkę i poukładać na powierzchni ciasta. Tak naprawdę do urozmaicenia wyglądu Kinder Country nadają się wszystkie owoce, jakie aktualnie ma się w domu. Smacznego!
Ciasto jogurtowe to jeden z tych wypieków, które łączą w sobie prostotę przygotowania z wyjątkowym smakiem. Delikatna, wilgotna struktura, subtelna słodycz oraz możliwość dodania ulubionych owoców spr
Miodownik to klasyczne ciasto, które cieszy się ogromną popularnością w polskich domach, zwłaszcza podczas świąt i rodzinnych uroczystości. Jego przygotowanie wymaga trochę cierpliwości, ale efekt wyn
Ciasto ze śliwkami to jeden z tych wypieków, który kojarzy się z jesienią i domowym ciepłem. Śliwki, które w Polsce dojrzewają właśnie w tym czasie, nadają ciastu soczystości i przyjemnej kwaskowatośc