Fasolka po bretońsku – przepis niezwykle łatwy w wykonaniu, smaczny, niskokaloryczny i sycący. Poznaj nasz sposób na to, jak zrobić dobrą fasolkę po bretońsku!
Pierwszym krokiem w przyrządzeniu potrawy jest sprawdzenie, jakie składniki będą niezbędne w jej przygotowaniu. Co jest potrzebne do fasolki po bretońsku? Oto wszystkie niezbędne składniki, dzięki którym przygotujesz przepyszną, domową fasolkę:
Znasz już niezbędne składniki, dowiedz się następnie, jak się robi fasolkę po bretońsku!
Fasolka po bretońsku jest idealnym daniem na zabiegane dni. Jej przyrządzenie jest bardzo proste, a w efekcie będziesz mieć posiłek na prawie cały tydzień. Poznaj nasz sprawdzony przepis i naucz się, jak się gotuje fasolkę po bretońsku.
Znasz już nasz dobry przepis na fasolkę po bretońsku, jednak pozostaje jedno ważne pytanie: czy możesz użyć każdego rodzaju fasoli do jej przygotowania? Do ugotowania fasolki po bretońsku możesz użyć zarówno fasoli z puszki, jak i również suchej. Nie ma większego znaczenia, jakiej odmiany fasoli użyjesz, jednak najlepszym wyborem będzie fasolka w kolorze białym. Polecamy odmianę Piękny Jaś, Igołomską lub Aurę. Jeśli zdecydujesz się na wykorzystanie suchej fasoli, konieczne jest wcześniejsze namoczenie. Fasolę zostaw w garnku z wodą na całą noc, a następnie wylej wodę, w której była moczona i nalej świeżą. Tak przygotowana fasolka jest gotowa do ugotowania. Jeśli jednak zdecydujesz się na użycie fasoli z puszki, nie będzie konieczne moczenie jej. Wystarczy, że dodasz ją do garnka z wodą. Fasolka puszkowana będzie dobrym wyborem dla osób, które chcą zaoszczędzić trochę czasu na gotowaniu.
Botwinka nie tylko zachwyca smakiem, ale również przywołuje wspomnienia domowego ciepła i rodzinnych obiadów. Przepis na botwinkę to prawdziwa kulinarna klasyka, którą można przygotować na wiele sposo
Klasyczna surówka z kapusty pekińskiej i marchewki to jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych dodatków do obiadu. Często serwuje się ją z ziemniakami i mięsem, ale sprawdzi się również do inny
Klopsiki w sosie koperkowym to doskonały pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny. Soczyste, miękkie i aromatyczne pulpety są uwielbiane zarówno przez dorosłych, jak i przez dzieci. Co więcej, można