Zupa krem to świetny starter dla wielu posiłków. Delikatna w smaku oraz konsystencji, ale nadal pożywna zostanie doceniona nawet przez największych niejadków i zwolenników jedzenia samego drugiego dania. Dlatego warto poznać kilka prostych przepisów na krem z białych warzyw, a potem sprawdzić, które z nich robią na zaproszonych gościach największe wrażenie.
Istnieje tak naprawdę wiele przepisów, które zadowolą kubki smakowe domowników, dlatego warto mieć asa w rękawie i poznać kilka z nich! Nic nie stoi także na przeszkodzie, aby poeksperymentować i niektóre elementy jednej receptury zastosować w innej.
Potrzebne składniki to:
Warzywa gotować przez około 20 min. Następnie zblendować je, gdy będą już miękkie, i dodać serek topiony. Ponownie wymieszać całość. Na talerzu przyozdobić garścią nasion lub orzechów.
Wymagane produkty to:
Warzywa ugotować w bulionie, a następnie pokroić w kostkę. Dodać śmietanę, ocet oraz migdały i zblendować całość na jednolitą masę. Podać w głębokim talerzu, a na sam wierzch zupy położyć płatki migdałowe oraz pietruszkę.
W sklepie należy nabyć:
Ugotować seler, pietruszkę, cebulę i ziemniaki w bulionie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek (lub bardzo drobno posiekany), masło oraz mleko kokosowe. Zmiksować wszystko razem za pomocą blendera, a na sam koniec ozdobić świeżą kolendrą. Warto mieć na uwadze, że zupa krem z białych warzyw bez kalafiora jest świetnym wyborem dla osób, które nie mogą go spożywać lub po prostu im nie smakuje.
Co zrobić, aby uzyskać aksamitny krem z białych warzyw? Istotne są dwa elementy: odpowiednie rozgotowanie surowizny, a potem dokładne zblendowanie jej. Efektu tego nie da się osiągnąć podczas rozgniatania wszystkich produktów samemu, bez użycia urządzenia elektrycznego.
Dobrym dodatkiem do kremu z białych warzyw są:
Po białej zupie krem koniecznie trzeba spróbować również wersji czerwonej oraz zielonej. Są tak samo pyszne i pożywne!
Botwinka nie tylko zachwyca smakiem, ale również przywołuje wspomnienia domowego ciepła i rodzinnych obiadów. Przepis na botwinkę to prawdziwa kulinarna klasyka, którą można przygotować na wiele sposo
Klasyczna surówka z kapusty pekińskiej i marchewki to jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych dodatków do obiadu. Często serwuje się ją z ziemniakami i mięsem, ale sprawdzi się również do inny
Klopsiki w sosie koperkowym to doskonały pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny. Soczyste, miękkie i aromatyczne pulpety są uwielbiane zarówno przez dorosłych, jak i przez dzieci. Co więcej, można