Szukasz przepisu na leczo, które jest tradycyjnym daniem kuchni węgierskiej? Podpowiadamy jak zrobić je w prosty sposób oraz tak, aby było pyszne i smakowało każdemu. Jak ugotować leczo, a także jakie składniki na danie są Ci potrzebne? Wszystkiego dowiesz się poniżej!
Czego potrzebujesz, aby przygotować znakomite leczo? Składniki, które potrzebujesz albo już masz w swojej lodówce, albo znajdziesz w każdym sklepie. Jakie składniki będą Ci potrzebne?
Możesz również zdecydować się na dodanie do leczo także innych składników. Jakie to składniki? O tym później.
Jak zrobić smaczne leczo? Przepis ten pokaże Ci jak przygotować je krok po kroku w bardzo prosty sposób. Przygotuj spory garnek, nóż, tackę oraz coś do mieszania składników.
Zacznij od pokrojenia cebuli, którą następnie usmaż w przygotowanym wcześniej garnku na oleju i co jakiś czas ją zamieszaj. Kiedy cebula będzie się smażyć, pokrój czosnek oraz kiełbasę w plasterki, a kiedy cebula będzie gotowa, dodaj oba składniki do garnka. Smaż wszystko przez około 10 minut.
Przygotuj również paprykę, którą najpierw należy umyć, a następnie pokroić na cienkie kawałki i dodać do garnka wraz ze wszystkimi przyprawami. Przykryj garnek i pozostaw go na około 25 minut na średnim ogniu. Od czasu do czasu możesz jego zawartość zamieszać. Dodaj wtedy też odrobinę passaty pomidorowej, bądź koncentratu. Ostatnim krokiem są pomidory. Pokrój je, przypraw oregano i solą do smaku, a następnie dodaj do garnka i gotuj przez około 5 minut. Leczo gotowe!
Oprócz wyżej wymienionych składników możesz dodać również inne dodatki jak na przykład cukinia czy pieczarki. Jak się robi leczo z cukinii? Wystarczy dodać ją, podobnie jak inne dodatki razem z papryką. Świetnie smakuje również leczo podane z ryżem.
Przepis na leczo z kiełbasą i cukinią to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Jest on bardzo prosty, więc poradzi sobie z nim każdy, nawet osoby niedoświadczone w gotowaniu.
Botwinka nie tylko zachwyca smakiem, ale również przywołuje wspomnienia domowego ciepła i rodzinnych obiadów. Przepis na botwinkę to prawdziwa kulinarna klasyka, którą można przygotować na wiele sposo
Klasyczna surówka z kapusty pekińskiej i marchewki to jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych dodatków do obiadu. Często serwuje się ją z ziemniakami i mięsem, ale sprawdzi się również do inny
Klopsiki w sosie koperkowym to doskonały pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny. Soczyste, miękkie i aromatyczne pulpety są uwielbiane zarówno przez dorosłych, jak i przez dzieci. Co więcej, można