Zupa Tom Yum – przepis na nią wcale nie jest skomplikowany! To pyszne, tajskie danie skradnie serce każdego miłośnika azjatyckich smaków. Można je przyrządzić w wersji wegańskiej, jednak oryginalny przepis zakłada dodanie krewetek lub kurczaka i sosu rybnego.
Chociaż przygotowanie zupy Tom Yum nie jest skomplikowane, warto postawić na dobre jakościowo, świeże składniki. Ich dokładną listę znajdziemy poniżej:
Tajska Zupa Tom Yum – oryginalny przepis zakłada dodanie do niej kurczaka lub krewetek. Nie ma znaczenia, na który z tych dodatków się zdecydujesz – w obu wersjach zupa będzie miała wyjątkowy, pyszny smak. Pieczarki możesz zastąpić grzybami shitake. Jeśli nie przepadasz za smakiem kolendry, zrezygnuj z niej całkowicie i udekoruj zupę szczypiorem z dymki.
Tajską zupę Tom Yum możesz przygotować również w wersji wegańskiej. Wystarczy, że sos rybny zastąpisz sojowym, a zamiast krewetek dodasz podsmażone na złoty kolor tofu naturalne. Chociaż ta wersja nieco różni się od oryginalnej, z pewnością docenią ją twoi znajomi, którzy wybierają dania roślinne.
Botwinka nie tylko zachwyca smakiem, ale również przywołuje wspomnienia domowego ciepła i rodzinnych obiadów. Przepis na botwinkę to prawdziwa kulinarna klasyka, którą można przygotować na wiele sposo
Klasyczna surówka z kapusty pekińskiej i marchewki to jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych dodatków do obiadu. Często serwuje się ją z ziemniakami i mięsem, ale sprawdzi się również do inny
Klopsiki w sosie koperkowym to doskonały pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny. Soczyste, miękkie i aromatyczne pulpety są uwielbiane zarówno przez dorosłych, jak i przez dzieci. Co więcej, można